Plattelandsleven, beestjes en het heilige Varanasi
Door: Marieke en Jeroen!
Blijf op de hoogte en volg Jeroen, Marieke, Rohan
17 Oktober 2007 | India, Vāranāsi
Zo we zijn weer een paar dagen verder en weer een miljoen ervaringen rijker. 's Avonds zijn we lichamelijk over het algemeen niet ontzettend moe, geesteljk echter des te meer. Wie denkt in Nederland (bv in Amsterdam) op straat veel prikkels te krijgen....in India kunnen ze er helemaal wat van: toeterende brommers, motoren, auto's, riksja's die je aanspreken, tuk tuk chauffeurs die je aanspreken, straatverkopers die allemaal wat van je willen, bedelende kinderen en dan hebben we het nog niet eens over wat er io straat allemaal nog te zien is en hebben we het zeker niet over de mensen de allemaal ook nog met ons op de foto willen ;-) We voelen ons hier af en toe net beroemdheden...:-P! Dit is alles is nog steeds aan de orde van de dag.......
Maaarrrrrr afgelopen dagen hebben we ook mogen genieten van het plattelandsleven van India. Na Agra zijn we verder gereisd naar Orchha. Een lange busreis waarbij je af en toe meer boven je stoel zweefde dan dat je erop zat door het slechte wegdek. Gelukkig zaten we niet helemaal achterin de bus want door de wanhoops- en pijnkreten die van achteruit kwamen merkten we dat het achterin nog erger was. Ook op het platteland wordt luid getoeterd en is het inhaalbeleid niet te filmen. We hebben herhaalde pogingen gedaan maar zijn wel tot de conlusie gekomen dat we hier niet snel zelf het stuurwiel in de hand zullen durven nemen. Onderweg naar Orchha zijn we nog gestopt in Gwalior, waar een prachtig fort staat. Helaas was het op het heetste van de dag en was het rond de 40 graden met nauwelijks een plekje schaduw te vinden, tel daar tientallen mannen bij op die zichzef als gids wilden verkopen en concludeer.......Wij hebben het fort op tempo Jeroen en Marieke bekeken (dat kunnen die kleine Indiaase mannetjes in ieder geval niet bijbenen ;-)) en zijn daarna in 1 van de weinige plekjes schaduw gaan zitten. Verder gereisd naar Orchha over zo mogelijk een nog slechtere weg (de gids vertelde doodleuk dat deze weg nog best goed was, dat we ons konden verheugen op de 8 uur durende reis naar Allahabad en de reis naar Kajuraho hmmmmm) kwamen we daar aan het einde van de mddag aan. Wat een rust in vergelijking met waar we tot dan toe geweest waren. Die middag en avond hebben we weinig meer gedaan, moe dat we waren van de busreis (echt verbazingwekkend hoe moe je kan worden van zoveel uur achter elkaar op je gat zitten, beetje slapen, lezen en muziek luisteren....;-)) We hebben in het hotel nog ff wat gegeten en genoten van traditionele Indiaase muziek en dans. Het was zo oorverdovend hard dat onze trommelvliezen bijna knapten en onze oorschelpen bijna loslieten maar we hebben we gelachen. Marieke heeft zelfs nog even meegedanst en samen met Elmer, Alice en Dieuwertje hebben ze het indiaase meisje ook ng geprobeerd te laten hakken....;-) Daarna zijn we maar lekker naar ons eigen huis gegaan (zeer luxe een eigen huisje)! De volgende dag vertrokken we pas om half 12 vanuit Orchha dus hadden we toch nog even wat tijd om te genieten van het rustieke Orchha wat ligt aan de Yamuna rivier, 1 van de 3 heilige rivieren van India. We hebben een aantal tempels bezocht wederom erg moio (alleen wel nummer honderd en zoveel dus inmiddels hebben we het een beetje gehad met de tempels en forden ;-)) en op 1 van de forden zaten een aantal reusachtige gieren. Nadat we een aantal foto's hadden gemaakt en elkaar lekker bang hebben lopen maken met enge verhalen zijn we daar maar vlug weer weggegaan....
Na nog even rondgewandeld te hebben in het dorpje (waar het wonder boven wonder best wel mee viel met het aantal straatverkopers en hun opdringerigheid ;-)) de yamuna river nog even te hebben aanschouwd (heus niet in gezwommen bah al die mensen die er in wassen, pissen, zichzelf wassen, hun auto's erin wassen......) en nog even het citypalace te hebben bewonderd moesten we weer verder.
Verder op weg naar Kajuraho. Nog slechtere wegen dan richting Orchha (vernomen we van achterin wij hadden ons een plekje aangemeten iets verder naar voren in de bus) en weer wist onze gids te verblijden met het nieuws dat dit echt nog net het ergste was......tsja wat doe je dan anders dan je maar in slaap laten wiegen door het gehonkebonk van de bus waarbij je hoofd van voor naar achter en links naar rechts slaat en je de volgende dag spierpijn in je nek hebt......je kan niks andersDus maar weer een muziekje op en genieten van het (best wel eentonige) Indiaase platteland!
In Kajuraho aangekomen dachten we (volgens de reisbeschrijving) in een eenvoudig hotel te verblijven maar niets was minder waar, we hadden nog net geen royal suite maar het zat er niet ver naast. Een waanzinnige kamer een onwijs schone badkamer (zeer uitzonderlijk hier) en een heerlijk bed. Marieke dacht dat het een boxspring was en liet zih even lekker vallen maar was direct genezen. Zo kun je zien dat uiterlijk niet altijd alles is het bed was een lekker plankje net zoals de meeste bedden hier. En last but not least het hotel had een fantastisch zwembad!!! Kajuraho is een leuk plattelandsdorpje....en waar land is moet GEFIETST worden....We hebben onszelf
dus direct een paar fietsen aan laten meten en deze gereserveerd voor de volgende morgen...Daarna zijn we even lekker naar het zwembad gegaan even afkoelen en ff schoonspoelen (het water was hier zowaar best schoon).....Daarna zijn we met een clubje Kajuraho ingegaan omdat we even lekker wilden gaan eten maar nadat we in K. zelf over vallen werden door werkelijk miljoenen (niet overdreven) torretjes, vliegen en muggen hebben we besloten maar terug te gaan naar het hotel en daar maar wat te eten. De volgende dag hdden we een vrije dag in Kajuraho. Het plaatsje is niet alleen heerlijk op het platteland maar is op de kaart gezet door de vele erotische tempels met kamasutra achtige beelden uitgehouwd aan de buiten en binnenkant van deze tempels.....Tot in detail uitgwerkt echt waanzinnig mooi en gedetaileerd. De rest van de dag zijn we onze hotelkamer natuurlijk niet meer uitgeweest, daar moest geoefend worden ;-) Nee 's middags hebben we een aantal uren heerlijk aan het zwembad gelegen (met 40 graden tempels bekijken is echt geen pretje dus tsja weinig andere keus...;-)) en daarna hebben we later op de middag nog een paar uurtjes gefietst op het Indiaase platteland....eindelijk weer eens wat bewogen we worden nog bijna lui hier van al dat gezit in de bus...'s Avonds hebben we ons niet meer gewaagd aan de duizenden beestjes in Kajuraho maar zijn we direct maar het restaurant van het hotel ingedoken...Na het eten beetje op tijd op bed ter voorbereiding op de lange busreis van 8 uur naar Allahabad (en die Kamasutra in het achterhoofd...;-))!
De volgende dag om 9 uur vertrokken richting Allahabad, weinig over te vertellen behalve dat we 8 uur bijna onafgebroken in de bus hebben gezeten met onder ons het slechtse wegdek wat we tot nu toe mee hebben gemaakt....af en toe hilarisch af en toe zeer irritant..... In Allahabad kwamen we bij donker aan en daar was behalve een boel drukte verder weinig te beleven....Toen we bijna bij het hotel waren viel ons oog ineens op een hele hoge paal met een schittende GELE M!!! We keken elkaar aan en dachten direct hetzelfde....DAAR GAAN WE HEEN. We hebben onze tassen nog net niet in onze kamers gesmeten en zijn met een aantal liefhebbers die kant opgetogen....Na ons al anderhalve week door het Indiaase eten te hebben geslagen hadden we dit wel verdiend :-P In de mac zelf hadden we natuurlijk weer veel bekijks maar of het nu was omdat we er zo anders uitzagen of omdat we zo asociaal aan het schrokken waren laten we maar in het midden...het smaakte in ieder geval waanzinnig....;-) Nu kunnen we er wel weer even tegen aan. Daarna hebben we nog even geshopt in de mall die er naast lag maar nadat we wederom een gevolg achter ons hadden verzameld van zeker 30 man waren we het beu en zijn we terug gegaan richting hotel. Daar kwamen we er pas achter hoe snel we onze tassen neer hadden gegooid we hadden ons niet eens tijd gegund om te bekijken wat voor kamer we hadden. Werkelijk het smerigste en kleinste wat we toe nu toe hadden gehad en de beestjes kropen door alle kiertjes en gaatjes....Maar lamgeslagen als we waren door de lange busreis en door het vette eten ;-) sliepen we zo!
Gister zijn we vertrokken richting Varanasi vanwaar we nu ook mailen. De busreis was wederm lang maar de weg was redelijk en na 5 uur in de bus te hebben gezeten konden we overstappen op een bootje....Een bootje om te varen over de heilige rivier de Ganges op weg naar onze enalaatste stop in India alweer....Varanasi ook wel verynasty genoemd (althans door ons). De boottocht was mooi maar na 3 uur had iedereen houten konten en wilde de hel al met onze witte konten over boord gaan hangen....bekijks hadden we toch wel. Nadat we het eerste lijk hebben zien verbranden mochten we eindelijk van boord en gingen we verder per fietsriksja voor het laatste deel van de tocht naar ons hotel. Wat een helse tocht, het verkeer is hier NOG drukker, de mensen nog armer en de straten NOG viezer en daar scheuren de tuktuks en riksja's zonder naar links of naar rechts te kijken zo door heen....de keren dat we mee moesten hangen in de bocht kunnen we niet op 1 hand tellen ;-)!
Varanasi in het kort: de eerste en heiligste stad van India gelegen aan de rivier de ganges. Iedere morgen gan duizenden mensen zich wassen in de ganges om zo hun zonden af te wassen. Ook nog eens duizenden bedevaartsgangers komen wekelijks om hun zonden af te wassen...En in deze zelfde rivier waarin al deze mensen zichzelf en hun kleren wassen wordt het ook het as (en soms de lijken) van alle mensen die aan de kant van de ganges worden verbrand gestrooid!! Jullie kunnen je vast wel voorstellen dat dat enorm indrukwekkend is.....Vanmorgen zijn we met een bootje (om 5 UUR!!!) langs een aantal ghats gegaan waar mensen zich aan het wassen waren, sommige biddend, andere mediterend en weer andere hun kleren wassend.....Ook zijn we bij een ghat geweest waar ze mensen verbranden......IMPRESSIVE, toen we ook noh een dode koe voorbij zagen drijven hadden we even genoeg gezien. Vanmiddag gaan we nog een keer dat schijnt nog indrukwekkender te zijn en misschien gaan we morgen nog wel een keer...!!
Zo jullie zijn weer bij....als jullie klaar zijn met lezen....;-) Nog twee dagen (morgen nog een vrije dag in V) en dan zit India er voor ons op. Nog twee dagen chaos en gekte en dan op naar de rust en schoonheid (letterlijk en figuurlijk) van Nepal. Wij zien er naar uit!!!!! Eigenljik wilden we nog een samenvatting van India geven (in een paar regels) maar we zitten hier alweer zo lang dat we dat maar even laten...komt nog wel eens!!!!
Voor nu......dit was het. O ja ze hebben hier weer geen kaartreader dus helaas geen nieuwe foto's! We hebben geen idee hoe het met internet in Nepal is gesteld dus misschien voorlopig ook wel ons laatste berichtje ;-)!
Loes en Mark als we niet op tijd kunnen internetten HEEL VEEL plezier in Thailand! Maak er wat moois van!
En Jaci en Robert heel veel plezier in Laos, Cambodja en Vietnam!!! Geniet en relax!!!
Tot het volgende bericht!
groeties Marieke en Jeroen
PS: Let niet op de typefouten het toetsenbord blijft hangen en ik heb geen tijd meer om het hele verhaal nog een keer na te lezen!
17 Oktober 2007 - 09:15
MammA:
Wat weer een geweldig verhaal. India is dus erg mooi maar wel heel druk en chaotisch. Op naar de rust van Nepal. Heb gehoord dat je daar werkelijk prachtige tochten kunt lopen.
Geniet ervan.
Dikke kus
mamma -
17 Oktober 2007 - 09:21
Anneloes:
In één woord, WAUW!!!
Klinkt echt enorm indrukwekkend allemaal!!
Thailand gaat helemaal goed komen!! Geniet van Nepal!!
Kusje -
17 Oktober 2007 - 09:22
Ivo:
Erg leuk verhaal en natuurlijk weer jaloers geworden van het reizen.
Groeten -
17 Oktober 2007 - 09:28
Ruud:
Heuij.Leuk jullie weer even gehoord en gemaild te hebben. Na dit verhaal weer helemaal bij!
Zoals ik al zei: GA verder met GENIETEN, vooral van het weer.
Das nix hier!
xxxxxxxxxxxxx -
17 Oktober 2007 - 09:30
Nienke:
tjongejongejonge, wat klinkt dat weer als prachtige levenservaringen! xx vz -
17 Oktober 2007 - 09:55
Anneke:
Hey Mariek en Jeroen, vanuit een regenachtig Zwolle heb ik weer genoten van jullie verhaal..Tja ik moet het thuiswerken natuurlijk af en toe even onderbreken met een beetje ontspanning ;-)
Groetjes, Anneke -
17 Oktober 2007 - 10:38
Mam:
Wat een belevenissen weer! Hier is 't weer niet zo bie, afgelopen dagen wel, maar vandaag even niet. Mariek: nu je zoveel muziek beluistert in bussen etc. is het jammer dat je de nieuwe van de BoH nog niet hebt kunnen beluisteren,is net uit, gister gekocht,die is goed!!
Verder nog heel veel plezier en op naar Nepal
dikke XXX
Mam -
17 Oktober 2007 - 10:46
Kars:
Damn! Wat een enorm verhaal weer! Zeker weten dat we weer bij zijn qua info en verhalen. Het klinkt allemaal erg relaxed behalve dan dat gehobbel in die f*cking bussen! Have fun with the relaxtion!
Groeties Kars -
17 Oktober 2007 - 10:56
Sebas:
Toppie man! Wat een land! Have fun de laatste dagen in India en veel plezier in Nepal! -
17 Oktober 2007 - 13:40
Gerco:
Veel achtbaanritjes dus.. mja, alles ligt daar natuurlijk ook verder uit elkaar dan hier in Nederland, je moet er wat voor over hebben. En je kunt maar beter een houten kont van de bus dan van een bureaustoel hebben!
Ben ook erg benieuwd naar de verhalen uit Nepal, lijkt me misschien wel het mooiste deel van de reis. En ook wel even lekker rustig na alle hectiek.
Wel jammer dat jullie het hoogtepunt al gehad hebben...
Mmmmm
;-)
17 Oktober 2007 - 16:12
Ingrid:
Lees al jullie verhalen! Erg leuk zijn met alle vieze en akelige details :) Heel veel plezier nog samen, liefs Ingrid -
17 Oktober 2007 - 17:19
Mark:
Wow wat een verhaal weer!!! Doen jullie stiekem een wedstrijd met kars wie de langste verhalen kan schrijven? ;)
Klinkt erg gaaf allemaal, met zo'n georganisserde reis zie je wel veel!
Heel veel plezier!!!
PS Wij kunnen niet wachten tot we naar Thailand gaan! -
17 Oktober 2007 - 18:35
Kris:
Ik wilde het ook al zeggen Mark! Was je me voor :(
Wat een indrukken/avonturen maken jullie mee zeg! Nice :)
Veel plezier in Nepal. Ben benieuwd naar die verhalen!
Kus -
17 Oktober 2007 - 19:13
Rein, Karin & Bram:
Tjongejonge, wat een andere wereld! Mooi om jullie verhalen te lezen maar af en toe ook brrrrrrrrr!
Veel plezier in Nepal, lekker genieten!
Liefs van ons xxx -
17 Oktober 2007 - 19:30
Roland:
Ik sluit me aan bij alle vorige mailers, fantastische verhalen schrijven jullie, bijna of je het zelf meemaakt.
Leuk ook om zo wat meer van je buurtjes te leren, jullie reactie op de grote M zal bij mij precies hetzelfde zijn.
Hebben jullie trouwens al veel geld verdiend met het op de foto gaan met iedereen?
Hier gaat alles verder nog steeds zijn gangetje, ik heb trouwens jullie pool-tafel al wel eens uitgeprobeerd (erg naar Jaymz z'n zin), maar jullie moeten daar nog wel een beetje gaan uitbouwen :)
Veel plezier nog de laatste dagen in India en op naar Nepal.
Groetjes, ook van Esther -
17 Oktober 2007 - 20:57
Jelmer:
Mooie verhalen vanuit een mooi land ;-).
Volgens Google Earth hebben ze de stad gewoon tegen de Ganges aangebouwd en allemaal trapjes naar beneden gemaakt. Ziet er erg gaaf uit ;-) -
17 Oktober 2007 - 21:18
Linda:
Hey Marieke en Jeroen,
Echt super om die verhalen te lezen. India lijkt me echt geweldig! Have fun!
Liefs,
Linda -
18 Oktober 2007 - 07:35
Marjan En Martijn:
He Marieke en Jeroen,
Geweldig zeg al die verhalen! Geniet er lekker van en heel veel plezies in Nepal!
dikke kus Marjan en Martijn -
18 Oktober 2007 - 17:15
Kars:
Ik had het nog niet door maar hebben Mark en Kris misschien gelijk?? :p
Dan moet ik maar weer aan de slag:D!
xx -
18 Oktober 2007 - 19:57
Kris:
Ik zou maar opschieten, je loopt al achter ;) -
18 Oktober 2007 - 21:02
Klaartje:
Toe maar weer. Weet je, van al dat gehobbel word je heel slank, en van de kama soetra ook. Wat gaat dat worden met jullie?
Dat je nog eens uit je dak zou gaan door een MAC had je dat zelf wel verwacht? Ikke niet!! maar ja misschien verandert dat ook nog wel eens. nooit te oud om te leren zeggen ze dan.
Mark en Anneloes, heel veel plezier in Thailand, Kars in Finland, Jelte in Frankrijk, jullie in Nepal en Anneke en Rob sterkte in het (op dit moment)o zo saaie Roden. -
20 Oktober 2007 - 12:41
Ellen:
Hoi Jeroen en Marieke,
Wow,wat weer een belevenissen. Leuk om jullie reis weer via deze site te kunnen volgen! Heel veel plezier nog en eh...kijk alweer uit naar jullie volgende reisverslag!
Groetjes Ellen -
21 Oktober 2007 - 13:37
Opa:
Hartstikke leuk verhaal weer... Blijf genieten! Gisteren jullie kaartje ontvangen, heel erg bedankt.
Groetjes opa