Kaikoura - Wellington (en balen!)
Door: Marieke en Jeroen
Blijf op de hoogte en volg Jeroen, Marieke, Rohan
12 Januari 2006 | Nieuw Zeeland, Wellington
Hierbij weer een berichtje vanuit Down Under. Dankjulliewel voor alle reacties! Het is ook niet zo dat we alleen maar zon willen hoor... die liquid sunshine is wel heel een hele goede, die gaan we er in houden!! :-D Het wordt wat mystieker he Rein, als het weer wat donkerder is...
En we hebben inderdaad nog een hele week. Nu ondertussen niet meer, maar er staat nog een heleboel te gebeuren als alles meezit, daarover meer...
Christchurch was dus ontzettend gaaf, super relaxed, leuke stad, veel te doen. De dag erna werden we opgepikt om naar Kaikoura te gaan, een stukje noordelijker dan Christchurch. De dag begon met heerlijke zonneschijn, super genieten! De stops onderweg waren dan ook aangenaam. Meteen 's ochtends gevraagd naar de activiteit 'zwemmen met dolfijnen', maar onze chauffeur vertelde al dat het hem waarschijnlijk niet zou worden omdat het al allemaal ver vantevoren volgeboekt zit. Hij zou er nog achteraan gaan, er bestaat meestal iets van een reservelijst toch?! ;-)
Na een stop voor morning tea reden we door het oogverblindend mooie maar wel droge landschap tussen de twee plaatsen. Om een uurtje of 12 kregen we Kaikoura al in zicht, een leuk plaatsje aan een oogstrelende blauwe oceaan!! Meteen toen we aankwamen werden we meegenomen voor een tochtje naar de 'peninsula', schiereiland. Daar zit een zeehondenkolonie. Het was eb dus je kon er mooi lopen, je kon veel zeehonden zien in de verte! Na genoten te hebben van de wilde dieren (is inderdaad echt genieten, mam!!) werden we bij het hostel gedropt, maar daar mochten we niet kamperen. We zijn toen bij een camping afgezet, best een leuk plekje. We zijn nadat we de tent hebben opgezet weer teruggelopen naar de zeehondenkolonie. Het was echter wat verder dan verwacht, toen we er eenmaal aankwamen was het vloed geworden... met als gevolg dat we er niet meer konden lopen! Het voordeel was weer (ieder nadeel hep z'n voordeel hihi) dat de zeehonden nu erg dichtbij kwamen en sommigen zelfs _op_ de kust, lachen joh!!
Om vijf uur moesten we weer terug zijn bij de camping, de chauffeur zou bellen met het dolfijnengebeuren. Er waren jammer genoeg niet genoeg afzeggingen dus het hele verhaal is voor ons niet doorgegaan! Het was toch wel bedoeld als een van de hoogtepuntjes van deze reis... dus op zich wel balen. Het was gelukkig wel strakblauw en we realiseerden ons wel degelijk dat we op een doordeweekse woensdag 10 januari gewoon in alleen een korte broek (Marieke had haar topje wel aan hoor hehe) op een camping zaten... dus hebben we het maar op een zuipen gezet! ;-)
Na een kopje koffie aan de andere kant van het plaatsje hebben we ons tentje opgezet. Al snel hoorden we de eerste spetters vloeibare zonneschijn op ons tentje vallen en jahoor... de hele nacht geregend! Af en toe een bui... Toen we opstonden om kwart over zeven was de tent door de enorme wind alweer droog, dus dacht ik: Mooi, even snel opvouwen en klaar is Klara! Mooi niet, dacht moeder natuur. Lekker natgeregend en het tentje zit ook nat in z'n hoesje... Balen!
Om negen uur werden we opgepikt voor de tocht naar Wellington. De oogjes gingen al snel dicht en gingen in Picton weer open, daar wachtte ons de ferry. Lekker bakkie 'long black' (zo noemen ze hier zwarte koffie) en moccachino gedaan, daarna 3 uur op de ferry. Het regende nog steeds een beetje dus hebben we lekker binnen gezeten, stoelen in de relaxstand... en toen waren we ineens in Wellington! ;-)
Lekker gegeten, voor de verandering eens noodles, we zitten nu e-mail en de reacties op de site te lezen, zo gaan we een stukje lopen en dan moeten we vroeg naar bed, om 0700 uur gaan we weer verder naar Taupo. Misschien kan ik (J) dan morgenmiddag al uit een vliegtuig springen, dan lopen we als het goed is zaterdag of zondag de Tongariro Crossing (als moeder natuurlijk het wil), dus het belooft nog wat! Maandag gaan we van Taupo naar Auckland, daar hebben we dinsdag nog en dan vertrekken we woensdag weer naar HongKong en (wam bam) Amsterdam! Maar dat duurt gelukkig nog even...! :-D
Groeties vanuit het land waar ze flesjes bier met draaidoppen hebben!!
Veel liefs
XXX
Jeroen en Marieke!!
12 Januari 2006 - 06:47
Ruud:
He, dat was balen, niet zwemmen met de dolfijnen!
Maar verder pret genoeg, hopelijk lukt de skidive!
Laatste weekje, enjoy!!!!!
xxx -
12 Januari 2006 - 08:04
Harmke:
Jammer van de dolfijnen, nu op voor de skydive!
Net al glibberend en glijdend naar 't werk, 't was echt glad! Nog veel plezier en we duimen voor goed weer voor de dive!! Liefs en dikke XXX Mam -
12 Januari 2006 - 08:10
Anneke:
Dat is wel balen. Nu maar hopen dat moeder natuur jullie inderdaad goed gezind is en dat jullie toch nog de Tongariro Crossing kunnen doen. 3 x is toch scheepsrecht zou je zeggen. We duimen voor jullie.
Veel liefs en dikke kus mama -
12 Januari 2006 - 08:20
Mark:
tsja... als het dan even tegen zit kun je het idd maar het beste op een zuipen zetten! Altijd mooi... :)
Loes en ik hebben al een treetje 'Heineken met draaidop'(!) klaarstaan voor als jullie thuiskomen!
Heel veel plezier nog het laatste weekie!
(PS. Jeroen, ik baal ervan dat jullie meer pageviews hebben dan ik! ;) ) -
12 Januari 2006 - 08:22
Rob:
Als 4e in het rijtje reacties. Het is net of ze er op zitten te wachten. In het rijtje pas ik overigens wel. Snel jullie verhaal printen en naar opa brengen. Hij vindt het prachtig. Veel plezier de laatste week(je).
groeten
xxx -
12 Januari 2006 - 08:24
Rob:
Als 5e dus, zit die verrekte Mark er weer tussen.
gr -
12 Januari 2006 - 09:14
Elske:
Hey, Wat balen dat dolfijnenzwemmen niet door kon gaan, was vast enorm vet geweest, maar goed nu hebben jullie het ook lekker toch:) Lekker aan het genieten zo te horen. Mooie sprong maken he!:) Veel plezier nog in jullie laatste week:)
Kuzz -
12 Januari 2006 - 10:23
Edwin K:
Hallo noodlEters!
Jammer van die dolfijnen zeg. Hebben jullie je erg suf gedraaid aan die doppen?
Maar zo te horen hebben jullie het verder erg naar je zin. Word inmiddels behoorlijk jaloers op al die verhalen en al die mooie foto's.
Ga zo door ;-)
groet Edwin -
12 Januari 2006 - 10:27
Mark:
Hahaha... wil me niet opwerken in de familie hierarchie hoor, Rob...
Je bent gewoon niet meer de snelste, dat komt met de jaren! ;)
Je mag het tegendeel bewijzen op de Franse pistes in de eerste week van Maart!
Hoop dat Joene en Marieke ook van de partij kunnen zijn, je kunt nooit genoeg vakantie nemen zeg ik altijd maar! :) -
12 Januari 2006 - 10:52
Simon En Ellen:
G'day! Mooie foto's weer zeg! Hopelijk hebben jullie de aankomende dagen wat minder vloeibare zonneschijn (hi, goed gevonden trouwens) en kunnen jullie nog wel de TC lopen, want die is adembenemend mooi...Tip to stay: Howard's Lodge in National Park Village (NL eigenaar met veel TC ervaring)
Groetjes -
12 Januari 2006 - 12:17
Lorette:
Wat jammer van de dolfijnen! Maar in al jullie verhalen te lezen hebben jullie gelukkig al heel veel mooie dingen gedaan en gezien..
Liefs Lorette -
12 Januari 2006 - 13:42
Rixt W:
Jeetje woensdag alweer naar huis, time.... jaja. Geniet nog even van die laatste dagen. Jammer dat het zwemmen met de dolfijnen niet doorging zeg! Misschien een volgende keer. Misschien kan je zo nog spotten vanuit de lucht. Veel plezier nog!
Groetjes Rixt -
12 Januari 2006 - 14:40
Rutger & Zwanet:
Shit man, geen dolfijnen, tentje nat in de zak, lamme poten van het "bierdopdraaifestijn", vette pens van al die Noodles. Maar gelukkig wel zeehonden...en natuurlijk nog een supergave parachutesprong voor de boeg ;-). Je zal je camera vast niet mee mogen nemen tijdens de sprong....mischien een idee om hem toch mee het vliegtuig in te nemen en een aantal bijzonder fraaie kodakmomenten van bovenaf vast te leggen ;-).
Ben reuze benieuwd hoe de "dive" was. Kuzz, Zwanet & Buzz -
12 Januari 2006 - 17:09
Inezz:
yo globetrotseerders! wat ja mooiweer allemaal&alles behalve dol-fijn. absorbeer en consumeer nog maar even goed! x! v.z. -
12 Januari 2006 - 19:20
Karin:
Jammer van de dolfijnen maar genoeg andere mooie dingen! Op naar de sprong! En natuurlijk nog even lekker genieten die laatste week!!!
Dikke kus van ons, R, K & B xxx -
12 Januari 2006 - 21:31
Meeny En Ad:
Beeiende verhalen en prachtige foto's. We zullen voor jullie duimen dat deze laatste week de zon toch nog wat meer tevoorschijn zal komen. Geniet er nog maar lekker van. Heel veel plezier nog en groetjes van ons! -
12 Januari 2006 - 22:35
Jan:
Leuk die familiestrijd tussen Rob en Mark.
Wie staat er ondertussen voor op punten en wat betekent dat voor de familieband?
Wellicht toch nog eens naar Harderwijk, Jeroen en Marieke?
Groetjes van Jan en Klaartje -
13 Januari 2006 - 11:08
Jelmer:
Ghe flessen bier met draaidoppen.... dan hoeven ze ook niet in een keer leeg ;-)
Een skydive lijkt me wel ontzetten wreed... -
13 Januari 2006 - 11:16
Jelmer:
Briljante foto's bei de wee ;-)