Camperen en showers... :-(
Door: Marieke en Jeroen
Blijf op de hoogte en volg Jeroen, Marieke, Rohan
03 Januari 2006 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Nog nauwelijks bijgekomen van (of zelfs toegekomen aan) de nieuwjaarsborrels of er is alweer een stukje vanuit Down Under!! Het laatste stukje is nog niet zo lang geleden, maar aangezien we in een gebied zitten waar wat meer mogelijk is qua internet hebben we besloten ons rolletje vol te knippen (al vier memorycards van 512 mb vol) en jullie weer jaloers te maken met wat mooie plaatjes... :-D
Het vorige verhaal eindigde bij het beklimmen van de Franz Josef (FJ) gletsjer (glacier noemen ze dat hier!). De foto's hiervan staan nu ook online! Het was net wintersport :-D De foto's die er eerst bijstaan horen dus eigenlijk bij het vorige stukje, maar we wilden jullie ze niet onthouden!
Nadat we weer veilig waren afgezet in het dorp vonden we dat we wel wat lekkers verdiend hadden, we hadden immers ver gelopen! We zijn dus in een van de twee cafe's gaan zitten en hebben ons tegoed gedaan aan een lekkere fish & chips (Jeroen, jawel, vis eten) en wedges (Mariek, omi zou zeggen mongolenpatatten maar dat ligt een beetje gevoelig tegenwoordig, hele dikke stukken aardappel met de schil er nog omheen, met lekkere sour cream). We waren in de veronderstelling dat er geen pinapparaat zou zijn in FJ, die hadden we echter wel gevonden dus we konden weer wat meer kopen dan een zakje chips ;-) Daarna zijn we lekker gaan internetten om al jullie leuke reacties te lezen. Toen we terugkwamen op de camping begon het al wat te miezeren. 's Avonds hebben nog even zitten kletsen met een leuk stel uit de buurt van Den Haag: Petra en Fred. Die zijn er een jaar tussenuit en hebben al veel landen bezocht op hun wereldreis. Ze hebben ook een leuke site enzo, twas gezellig! http://www.reismetonsmee.nl
De regen was inmiddels al wat meer dan miezerig geworden... en hadden we jullie al verteld van de scheur in de tent!? Ik denk dat jullie de afloop van dit verhaal al wel een beetje kunnen verzinnen. Ik ben een keer 'gestruikeld' over een (hoek)scheerlijn, daar zit nu een redelijke scheur in de tent... Omdat ik daar telkens aan lag te denken kon ik de slaap ook niet vatten. We hadden het dichtgemaakt met een plastic zak, maar dat bleek niet afdoende te zijn. Beetje opdeppen met theedoeken, af en toe even checken. Tot een uurtje of vier ging alles goed, het hield toen echt op met zachtjes regenen: zoals jullie misschien wel weten hebben we een tentje van 30 euri dus weinig buitentent: de buitentent is tevens de binnentent. Zodra je de buitentent aanraakt als het regent, stroomt het dus naar binnen. Lekker hoor. Het was al wat vochtig aan de binnenkant van de tent, toen de grote druppels eenmaal begonnen te vallen was het einde zoek! Het begon binnen ook te regenen... toen Marieke eenmaal haar lichaam niet meer zo kon buigen om niet in het water te liggen werd het ons te gortig, dat was om bijna zeven uur. We hadden al ponchos gekocht, dus die hebben we aangetrokken en alles zo snel als we konden naar de keuken van de camping gebracht, daar zat ook een tv-room bij wat al snel een soort vluchtelingenkamp bleek te zijn... we waren niet de enige met een cheap-ass-niet-echt-waterdicht-tentje!! :-D Ik had mijn lenzen nog niet in toen ik daar die kantine binnenstoof, er lagen allemaal mensen te slapen op de bankjes en ik riep hard: "Good morning!" Nu was het helemaal geen 'goede' morgen, maar ja. Boeiend. Lekker koffie en thee gezet, daarna een beetje geprobeerd op te drogen. Het was op zich wel een leuke ervaring, maar de omstandigheden hadden wel wat anders gekund!!
Om een uurtje of drie zouden we eindelijk opgepikt worden om door te trekken naar Haast. We spraken Carry, onze nieuwe chauffeur, die vertelde dat we de enige twee op de bus zouden zjin naast een paar vrienden van hem! Dat bleken twee meiden uit Engeland en Duitsland te zijn. We hadden ook afgesproken om naar aanleiding van het weer de plek Haast zijn naam eer aan te laten doen en deze links (eigenlijk rechts) te laten liggen. Als het mooi weer is, is het een prima plek: het hostel (plus campingground) ligt aan het strand enzo. Maar aangezien het weer nog niet echt beter was geworden zijn we meteen doorgescheurd naar Queenstown. Onderweg hebben we weer mooie Kodak-momentjes gehad (voor onze CANON powershot hihi), zo zijn we onder andere langs Lake Wanaka gereden. Voor degenen die mijn verjaardag nog een beetje weten (er ging inderdaad wel een boel bier doorheen toen), ik heb van Mariek een skydive gekregen, deze zouden we eigenlijk bij Wanaka plaats laten vinden. De scenery is er echt fantastisch!! Maar aangezien we er dan een paar dagen moesten blijven (het Stray systeem heeft zo z'n beperkingen) en omdat we ook de Tongariro Crossing nog willen lopen konden we dat niet meer in ons busy schedule passen en ga ik de skydive bij Taupo doen, schijnt ook mooi te zijn en is de helft zo goedkoop! Scheelt weer mooi.
Maar goed, Lake Wanaka was prachtig en dat wist Peter Jackson, de regisseur van the Lord of the Rings (LOTR) trilogie ook. Er zijn een aantal mooie shots opgenomen! En dat is te zien ook (zie foto's!). Je waant je echt in Middle Earth: adembenemende beelden... super! Jammer genoeg was het al snel doorpezen naar het volgende meer, Lake Hawea, wat net zo mooi is. Weer even wat Kodakmomentjes en toen zagen we Queenstown in de verte al weer liggen! We hebben een gelukje gehad: Carry wilde niet de normale route nemen, maar een veel mooiere die door zijn haarspeldbochten eigenlijk niet meer genomen mag worden door Stray-chauffeurs. Hij heeft ons mooie beelden laten zien onderweg, onder andere het nabij gelegen Arrowtown, dat gesticht is door de Chinezen toen ze zich voor het eerst in NZ vestigden.
Aangekomen in Queenstown begon het weer te regenen... jammer genoeg. Het was ook nog eens koud geworden, waardoor we de wijze raad van Carry op hebben gevolgd (en eigenlijk zelf ook al wel bedacht hadden) en nu dus in een hostel zitten. Midden in het centrum van Queenstown!! Super. Lekkere droge bedden met een echt kussen (ipv mijn opgevouwen fleecejack), een douche, keuken, lockers onder het stapelbed... een hele verademing na de Franz Josef-moesson!!
Vanochtend (het is hier nu dinsdagavond) zijn we weer opgepikt om terug te gaan naar Wanaka. Carry moest daar wat ophalen voor een meisje dat wat vergeten was en hij had al de opdracht gekregen om wat mensen op te pikken, wat later niet meer hoefden. Hetzelfde viertal als gisteren vertrok weer over de normale route naar Wanaka. Daar hebben we onszelf lekker getrakteerd op een Subway-bezoek! Heerlijk genieten van een Chicken Satay (hebben ze in NL niet he Hanzel?) en Marieke nam een Veggie Delight. Supergrote broodjes!! Heerlijk. Daarna nog even wat foto's van Lake Wanaka genomen en wat winkeltjes bekeken (onder andere de supermarkt, boodschapjes doen), daarna zijn we langs Puzzleworld gereden. Dat is een gebouw met allemaal illusies, het is echt superkicken! Je kan van alles uitvreten daar en alles mag. Spelen met je waarneming, echt lachen is dat! Zie de foto's voor het resultaat...!
Daarna zijn we via de toeristische verboden route (eigenlijk is het de route door Middle Earth hihi) weer teruggereden naar Queenstown, waar we al snel weer de Remarkables in zicht kregen. Dat is een supermooie rotspartij nabij Queenstown, waar ook weer de nodige LOTR scenes zijn opgenomen! Onderweg zie je in gedachten gewoon het illustere reisgenootschap door de landschappen lopen... gaaf!
In Queenstown hebben we lekker gewinkeld en wat souveniertjes gekocht. We zitten nog maar op 2/3 van de reis (nog twee weken!!!), maar we willen de laatste paar dagen graag ook relaxed doorbrengen en niet nog op zoek moeten naar allerlei souveniertjes... wat zijn we slim he?? ;-) Ook hebben we de aller- allernieuwste foto's op cd laten zetten en (mede natuurlijk dankzij de sponsoren in grote hoeveelheden) op de site gezet...!! :-D
Door het broodje van de Subway hebben we lekker makkelijk gegeten, Jeroen noodles en Mariek custard (pap, kan ook koud!! hihi). En nu zitten we weer te internetten als een paar verslaafden... hopen dus dat jullie weer massaal gaan reageren, hoor!!
De plannen voor de komende tijd: vrijdag gaan we verder naar beneden. Te Anau zal de eerste stop worden. Vanuit daar gaan we naar de Milford Sounds, wat enorm mooi schijnt te zijn (volgens Marieke ook want die is er al eens geweest hihi)... Daarna door naar Invercargill, waarna we een uitstapje doen naar Stewart Island, het onofficiele derde eiland van NZ. Maar voor die tijd horen jullie wel weer van ons hoor!!!
Vanuit het land waar de sterrenbeelden op z'n kop staan, heel veel liefs en groetjes!
Jeroen en Marieke!!
XXX
03 Januari 2006 - 08:11
Hanzell:
GVD ... wat een verhaal weer! Klinkt allemaal super .. iig betere dingen dan hiero aan de Eemsgolaan te beleven zijn! ;-) Greetz hanzie -
03 Januari 2006 - 08:11
Ruud:
He vakantiegangers, we zijn hier al weer druk aan het werk, weten al niet beter. Hopenlijk houden die showers een keer op en kunnen jullie droog blijven! He, hoe smaakt vis? De groeten van ATOS!
xxx -
03 Januari 2006 - 08:56
Richie:
Schitterende foto's en het ziet er idd uit dat jullie dikke lol hebben :-)
Het antwoord: Olifant, paard, hond, kat, muis en gorilla. Wat heb ik gewonnen? :-) -
03 Januari 2006 - 09:04
Anneke:
Super die foto's en al die geweldige verhalen. Geniet er nog maar even goed van. Hier alles al weer in het normale ritme. Kerstboom al weer opgeruimd jammer genoeg. Veel liefs en dikke kus mama -
03 Januari 2006 - 09:20
Rob:
Foto's zien er supergaaf uit. Jammer van de showers. Veel plezier nog verder.
gr -
03 Januari 2006 - 09:25
Baukelina:
Zo die stray bussen zijn er goed op vooruit gegaan! Aardig wat showers of niet?!? Nou ja jullie kleurtje ziet er wel lekker uit hoor! Maar pinquins spotten op dat eilandje zekers? Leuk! xxx Bauk -
03 Januari 2006 - 10:16
Hanne:
Wow wat een gave foto's!! En die scheve foto's in dat museum zijn echt raar... Snap er niks van!
xxxx Hanne -
03 Januari 2006 - 12:51
EJ En CJ:
Schitterende foto's jammer van de regen extra poncho aanschaffen voor over de tent.
xxx -
03 Januari 2006 - 13:31
Simon En Ellen:
Kia Ora! Klinkt goed zeg al die verhalen. Superleuke foto's ook trouwens. Tip voor een stay in Bluff(waar de boot vertrekt naar Stewart Island) Het Bay View Hotel. Je waant je in een hotel uit het jaar nul, supergoedkoop en heerlijke bedden. Vooral belangrijk: tegenover het hotel vertrekt de boot, lekker dichtbij dus. Veel plezier nog en o ja, nog de allerbeste wensen voor 2006!!! Groetjes S&E -
03 Januari 2006 - 17:37
Jeroentje:
Dat verhaal van die tent komt bekend voor.... -
03 Januari 2006 - 18:27
Rein, Karin En Bram:
Mooi dat jullie je zo te horen al hebben aangepast aan het lekkere leven. Ga zo door!!n k h h (berichtje van bram) -
03 Januari 2006 - 22:17
Anneke:
Waar zijn de bloemetjesgordijnen in de oude rammelbussen gebleven? Luxe hoor die nieuwe bussen! Nog een tip voor als jullie een dagje niets te doen hebben ;-) Glenorchy bij Queenstown is absoluut stunning! Veel scenes van LOTR zijn hier geschoten. -
04 Januari 2006 - 03:43
Marieke En Jeroen:
He meiden, mochten jullie denken dat de bussen met bloemetjesgordijnen helemaal verdwenen zijn bij Stray.....NEE ze bestaan nog steeds we hebben alleen nu al twee keer geluk gehad!!!!
Misschien gaan we Glenorchy nog wel even spotten!!!De chauffeurs zijn wel beter trouwens!!!
Tot later!
xx M+J -
04 Januari 2006 - 09:00
Joop:
Halloallebei, dat heel 2006 maar zo'n vakantie mag blijken, groete, Joop -
04 Januari 2006 - 11:29
Harmke:
Supergaaf zeg die foto's en beschrijving!! Lekker kleurtje hebben jullie al gekregen, steekt straks lekker af tegen al die bleekneusjes hier. Oliebollen zijn al weer op, kerstboom weer opgeruimd, alles weer z'n gewone gangetje. Geniet er nog lekker van en dikke XXX Mam -
04 Januari 2006 - 11:44
Anneloes:
Doe foto's zijn echt adembenemend.... Echt heel vet... Geniet van jullie laatste twee weekjes... Dikke poot van Jaymz... -
06 Januari 2006 - 03:51
Fred En Petra:
Ha die mede-kiwi en vluchtelingen...!? Nou, wij hebben het ook niet lang vol gehouden in de regen in Frans Jozef en zijn dinsdag naar Wanaka vertrokken...en daar was het echt stukken beter. We hopen dat jullie de zon ook weer ontdekt hebben. Het was dan wel gezellig in de keuken van het vluchtenlingenkamp, maar daarvoor zijn we niet helemaal naar NZ gekomen natuurlijk! We hopen dat jullie nog een mooie reis voor de boeg hebben en we zullen regelmatig even checken waar jullie zitten. Heel veel plezier en wie weet tot ziens,
Fred en Petra